onsdag 4 juli 2012

Petra fryser

Det är kallt här. Ja svårt att tro, men på den här sidan ekvatorn har vi nu vinter. Det innebär runt 6–7 grader på nätterna här uppe på höglandet. Vinden på dagen är kall och jag har vantar på mig när jag kör moppe till jobbet.
Vid kusterna är det dock varmt och skönt. Förra helgen var vi på västkusten vid en stad som heter Morondava. Där gassade solen och man fick hålla sig i skuggan på dagarna. På morgonen kunde man se kvinnorna gå ner på stranden för att hämta fisk från fiskarnas kanoter.

2 kommentarer:

  1. Usch för att frysa, säger jag som enligt Jerker är den "frusnaste frun i världen". Tänk att det kan vara såna temperaturskillnaden på så korta sträckor...

    Vad äter ni för mat då? Nyfiken på matkulturen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Malagasserna äter mest ris i världen, har vi fått veta, gärna tre gånger om dagen och Petra äter mycket malagassisk mat på jobbet, ris med olika röror, stabil och tung mat, med lite lite kött till oftast. Men får vi själva välja blir det gärna vegetariskt, och vår vana trogen, mycket pasta. Gärna kyckling om vi ska äta kött. Kan ju vara riskfyllt att äta rött kött, eller frukt o grönt man inte kan skala. Vi handlar det mesta på marknaden som ligger nära och då får det bli det som finns just den dag. En del grönsaker har vi aldrig sett förut. Att äte ute är billigt så det blir ganska mycket restaurangbesök.

      Kom å smaka!
      Kram på er bägge!

      Radera