torsdag 3 januari 2013

Vilda lemurer



Lemurerna mår bäst i det vilda på Madagaskar. Där har vi beundrat dem många gånger på håll, sedan vi kom hit. Vissa av dem klarar inte av fångenskap, den stora Indri Indri till exempel, det går inte ens i stora skogsområden, är det inte deras naturliga habitat, slutar de helt enkelt äta.

Men i takt med att skogarna krymper, minskar deras antal. En del av dem räddas och placeras i skyddade områden, alltid omgivna av vatten eftersom lemurerna är måttligt förtjusta i att bli blöta. En sådan ö kallas just lemurön och ligger i naturområdet Andasibe ett par timmar från östkusten. Fördelen för oss med de här parkerna är att man kan komma lemurerna riktigt nära. Nyfikna, nästan orädda och otroligt söta och roliga. För att inte tala om närgångna. De flesta lemurerna här får faktiskt ungar, och de i sin tur placeras vid fyra, fem års ålder ut i nästa typ av park, lite mer "vild". Nästa generation igen placeras sedan ut i det vilda. Så det finns hopp.

3 kommentarer:

  1. Om man vill skriva ett meddelande till oss så är det bara att klicka på kommentarer, och skriva direkt, fyll i ert namn bara under profiler. Ser fram emot det!

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Tack Ammi och Lars! Ja det är en ynnest att få komma så nära. Kram!

      Radera